Färska ostron med lime, gurka och forellrom

Från Nyhetsmorgon

”Ostronfreaks anser ofta att ostron smakar bäst naturella. Här har jag tagit hjälp av goda asiatiska favoritsmaker som passar fint ihop med ostronens sälta. När du köper ostron får du ofta med en bunt alger. Doppa dem hastigt i kokande vatten och kyl dem snabbt, så kommer den gröna färgen fram och algerna blir en snygg dekoration till ostronen.” /Fredrik

25 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 färska ostron
  • 0,5 gurka
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 0,5 lime, färskpressad saft av
  • 50 g forellrom
  • 1 msk koriander, hackad

Till uppläggning

  • alger

Gör så här

  1. Skala, dela, kärna ur och skär gurkan i små tärningar.
  2. Kärna ur och finhacka chilifrukten.
  3. Öppna ostronen, sila spadet genom en fin sil i en liten skål.
  4. Tillsätt limesaft, gurktärningar, chilifrukt, forellrom och koriander.
  5. Blanda allt och fördela över ostronen i skalen.
  6. Servera på en bädd av alger och krossad is.
  7. Servera gärna med extra koriander och chili vid sidan om för de som önskar det.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept