Cheddarostkantareller med liten råraka och sensommarprimörer och krondill

Från Nyhetsmorgon

Cheddargratinerade kantareller med liten råraka och krondill. Passar som entré eller vickning! Servera gärna med sensommarsallad på kokta betor, bönor och lök som vänds i lite olivolja, citronsaft och krondillblommor.

Dryckestips från Bengt Frithiofsson
1459  Wisby Weisse, 5,2%  ( 4)

Alkoholfria
1930  Staropramen 0,5% (4)
1952 Mariestad 0,5%  ( 5)

8 augusti 2014
Visa mer
4

Du behöver

Råraka

  • 1 kg fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • vitpeppar
  • smör

Topping

  • 1 kg kantareller
  • smör
  • 100 g lagrad cheddarost, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • krondill

Gör så här

  1. Riv potatis och pressa ur vätska, riv löken över och salta och vitpeppra.
  2. Forma rårakor och stek dem i smör på låg värme, ca 3 min på var sida.
  3. Stek svampen i torr panna så vätskan försvinner, tillsätt smör och stek dem knapriga.
  4. Vänd ner osten och låt den smälta, smaksätt med krondill.
  5. Placera svampen på rårakorna, garnera med krondill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept