Potatissallad med citron

10 min
4
Potatissallad med citron
Foto: Björn Tesch
Från Nyhetsmorgon

"Jag vill hylla den svenska potatissalladen. Det är ju så ruggigt enkelt och gott att laga med färskpotatis", säger Fredrik Eriksson.

Tips! Salladen är godast att blandas och ätas direkt.
Vill du förbereda rätten dagen innan kan du blanda i alla
ingredienser utom romansallaten som tillsätts vid servering.

30 maj 2011
Visa mer
10 min
4

Du behöver

  • 1 kg kokt, kall färskpotatis
  • 3 dl gräddfil
  • 1 citron, både firivet skal och saft
  • 1 huvud romansallad
  • salt och vitpeppar
  • 12 kaprisbär
  • 1 msk rapsolja
  • dill

Gör så här

  1. Dela potatisen i lagom stora bitar. Blanda potatisen med gräddfil, citronsaft, citronskal, salt och peppar. Vänd försiktigt i blad av romansallaten och droppa över rapsolja innan servering. Servera salladen som ett tillbehör, på en buffé till kallskuret eller till varmrökt lax.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept