Sillsallad 2009 med modern touche

Sillsallad 2009 med modern touche
Foto: Magnus Skoglöf
4

Du behöver

  • 300 g inlagda sillfiléer
  • 10 st små potatisar, t ex Asterix
  • 2 msk rapsolja
  • Salt
  • Kryddpeppar, nymald
  • 2 st äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 1 st rödlök
  • Smör till stekning
  • 1 st lättsaltad gurka eller saltgurka

Till servering

  • 1 dl gräddfil
  • Kryddpeppar, nymalen
  • Rapsolja

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Dela potatisen och lägg den i en ugnsfast form. Blanda rapsolja, salt och kryddpeppar.
  3. Häll oljan över potatisen och blanda runt.
  4. Rosta potatisen i ugnen i 15 minuter.
  5. Låt svalna något.
  6. Skär äpple och lök i klyftor och smörstek dem gyllenbruna, i cirka 5 minuter.
  7. Skär sillen i grova bitar och gurkan i stavar.
  8. Varva potatis, äpple, lök, sill och gurka och toppa med gräddfil och lite nymald kryddpeppar. Avsluta med att ringla över lite rapsolja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept