Långbrosill anno 2009

Varje jul görs en ny Långbrosill till julbordet - det här är en av de sillinläggningar som varit allra mest populär.

18 december 2013

Du behöver

  • 300 g inlagda sillfiléer
  • 1 ägg, hårdkokt
  • 2 färskpotatis eller små delikatesspotatis, kokt
  • 1,5 dl inläggningsgrönsaker eller pickles
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk gräslök, hackad
  • salt, nymald vitpeppar

Gör så här

  1. Skär sillen i grova bitar. Skala ägget och skär det i bitar.
  2. Tärna potatis och sillgrönsaker (spara 0,5 dl grönsaker till garneringen)
  3. Blanda alltsammans med créme fraiche och majonnäs. Smaksätt med senap, örter, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept