Knäcke med anjovis, sockerstekt lök, gräddfilspotatis och löjrom

30 min
4
30 min
4

Du behöver

  • gott knäckebröd
  • 4 potatisar gärna balmoral
  • 1 msk gräddfil
  • 1 äggula
  • 50 g lagrad Kvibille cheddarost, nyriven
  • salt
  • 1 burk anjovisfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • kryddpeppar
  • salt
  • dill, plockad
  • 50 g kalixlöjrom

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den ca 20 min. Slå av vatten och ånga av den.
  2. Pressa potatisen i potatispressen, vänd ner gräddfilen, äggula och osten, smaksätt med salt, och rör den till en slät creme.
  3. Grovhacka löken och sockerstek den i smöret och sockret tills den karamelliseras, ca 2 min.
  4. Smaksätt med nymalen kryddpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept