Rostade kantareller med cheddarost och spenat

Från Nyhetsmorgon

Ugnsrostade kantareller med smak av vitlök, salvia och rivet citronskal. Gratinera svampen med cheddarost och servera med spenat och gräddfil.

8 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 1 rödlök i klyftor
  • 2 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 citron, rivet skal
  • 5 färska salviablad, skivade
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 1 knippe persilja
  • 100 g cheddarost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 påse bladspenat

Till servering

  • rostat surdegsbröd

Gör så här

  1. Blanda kantareller, rödlök, vitlök, olja, citronskal, salvia, salt och peppar i en bunke och slå ut det på en plåt, rosta i ugnen på 225 grader i ca 10 min och rör runt lite efter halva tiden.
  2. Bryt cheddarost i grova bitar och fördela över plåten, sätt in den i ugnen ca 3 min så att osten börjar smälta lite, lägg sedan på spenaten och klicka ut lite gräddfil, servera från plåten direkt med lite rostat surdegsbröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept