Kantareller och ägg en cocotte

Från Nyhetsmorgon

Ugnsbakat ägg med smörstekta kantareller, lök och fetaost.

8 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • 100 g svamp (kantareller, karljohansvamp)
  • 2 färska gula lökar, i klyftor
  • smör att steka i
  • 0,5 chili
  • vitlök
  • 50 g fetaost
  • 4 ägg
  • färsk basilika

Gör så här

  1. Fräs löken och svampen i smör ca 3 min och smaksätt med chili och vitlök, smula fetaosten över.
  2. Fyll små, ugnsfasta formar med svampfyllningen (lägg undan lite till garnering), knäck ägget över och låt gulan vara hel. 
  3. Grädda i vattenbad i mitten av ugnen 175 grader i ca 15 min . Vitan ska stelna och äggulan ska vara krämig.
  4. Garnera med lite svampfyllning samt riven basilika. Toppa med ev lite flingsalt. Servera dina kokotter ljumma som tillbehör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept