Vitvinssky på egen grönsaksbuljong

Från Nyhetsmorgon

Gör din egen grönsaksbuljong dagen innan för bästa resultat.

13 juni 2013
Visa mer

Du behöver

Grönsaksbuljong

  • 1 morot
  • 0,5 fänkål
  • 0,25 blekselleri
  • 2 tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlökslyftor
  • färska örter
  • 2 dl vitt vin
  • 1,5 l vatten

Vitvinssky

  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 shalottenlök
  • 1 msk dijonsenap
  • färska örter

Gör så här

  1. Grönsaksbuljongen:
  2. Skär grönsakerna grovt och svetta dem i den heta olivoljan.
  3. Slå på vätskan. Koka sakta ca 30-45 min.
  4. Låt stå över natten och sila av. De avhällda grönsakerna kan användas i sallad eller gryta.
  5. Vitvinssky:
  6. Finhacka lök och vitlök och fräs i olivoljan.
  7. Glasera av med vinet och buljongen.
  8. Koka ihop en aning. Tillsätt kryddor, senap och runda av med lite extra olivolja och smör.
  9. Tillsätt kyckling eller kalvkött som är strimlat och fräst.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept