Färsk tomatsås med örter

20 min
Färsk tomatsås med örter
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Köket

Fräsch och enkel tomatsås som håller i alla lägen!

12 augusti 2008
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 4 st tomater, skalade och tärnade
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 knippe blandade färska örter
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skålla tomaterna i kokhett vatten, lyft upp dem och dra av skalet. Dela dem i små tärningar.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Hetta upp olivoljan i en kastrull och fräs löken i den någon minut. Tillsätt tomaterna.
  4. Späd med buljongen och smaksätt med honung, rödvinsvinäger, salt och vitpeppar. Låt sjuda några minuter.
  5. Hacka örterna grovt och tillsätt dem. Smaka av en sista gång.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept