Sallad lyonnaise med pocherade ägg

Sallad lyonnaise med pocherade ägg
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Sallad lyonnaise med pocherade ägg

10 ingredienser

ca 20 min

Lyxig och matig sallad med stekt fläsk, krispig sallad, krutonger och pocherade ägg. Om du någon gång råkar befinna dig i Lyon, gå till gamla stan och ät en Salade Lyonnaise. Underbart gott, gärna med ett glas beaujolais till.

Slå din egen majonnäs

Ingredienser

portioner
  • 0,25 baguette
  • 200 g rimmat fläsk
  • 1 stort huvud frisésallad
  • flingsalt
  • olivolja, att ringla över
  • 2 msk dijonnaise

Pocherade ägg

  • 4 ägg
  • 1,5 l vatten
  • 2 tsk ättiksprit 12 %
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär baguetten i tunna skivor och lägg dem på en plåt. Rosta mitt i ugnen i ca 5 minuter tills de blir knapriga.
  3. Strimla och knaperstek fläsket. Låt vila på hushållspapper.
  4. Skölj och plocka salladen.

Pocherade ägg

  1. Koka upp vattnet med ättika och salt.
  2. Knäck äggen i koppar försiktigt.
  3. Låt äggen glida ner i vattnet och sjuda i nästan 3 min, tag upp dem med en hålslev.
  4. Fördela sallad, knaperstekt fläsk, pocherade ägg och baguetteskivor på tallrikar. Ha på lite flingsalt och ringla över lite olivolja. Servera med dijonnaise (majonnäs smaksatt med fransk senap) vid sidan om.