Vegetarisk carpaccio på gulbeta med fårost

45 min
4
Vegetarisk carpaccio på gulbeta med fårost
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Servera Fredrik Erikssons gulbetscarpaccio till förrätt! Rätten blir salt och god med kapris och fårost och toppas med mandel och basilika.

28 augusti 2014
Visa mer
45 min
4

Du behöver

  • 4 gulbetor
  • 1 pkt fårost
  • 100 g mandel
  • 1 knippe basilika
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk kapris

Gör så här

  1. Koka gulbetorna med skalet på ca 40 min beroende på storlek.
  2. Skölj under rinnande vattten och dra bort skalet.
  3. Skär gulbetan tunt och lägg ut den på ett fat.
  4. Smula fårosten över.
  5. Rosta mandeln gyllenbrun i stekpanna ca 2 min.
  6. Grovhacka basilikan och strö över betorna med mandel och kapris. 
  7. Rippla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept