Tigerräkor med mango- och ananassalsa

Från Köket

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

15 november 2007
Visa mer
4

Du behöver

  • 20 st tigerräkor (beroende på storlek)
  • 2 st limefrukter
  • 0,5 st ananas
  • 1 st mango
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 tsk sesamolja
  • ev. färsk koriander

Gör så här

  1. Gör en marinad på finrivet limeskal och några droppar sesamolja. Låt räkorna ligga i marinaden ca 1 dygn. Stek räkorna hastigt i ca 1-2 minuter tills de fått rosa färg.
  2. Salsa: Skär mango och ananas fint, rör ihop med saft och rivet skal från en lime samt sweet chilisås. Vill man smaksätta ytterligare, passar det bra med färsk koriander. Garnera gärna med lite mild chilifrukt och vattenkrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept