Blåmusslor med svamp och vitlök

Från Nyhetsmorgon

En utmärkt liten entrérätt, soppa med musslor i vitt vin.

29 augusti 2013
Visa mer
4

Du behöver

Blåmusslor med svamp och vitlök

  • 200 g blåmusslor, färska eller frysta
  • vitt vin
  • persiljestjälkar
  • schallottenlök, fint skuren
  • 1 st gul lök
  • 1 st tomat
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe persilja
  • 10 st färska champinjoner
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl spad från musselkoket
  • 1 dl vitt vin
  • 2 krm salt
  • krm vitpeppar

Gör så här

  1. Borsta musslorna noga med en rotborste under rinnande kallt vatten. Skäggtömmen som sitter på varje mussla skall dras bort. Koka musslorna under lock i en dryg bottenskyla vitt vin med fräst schalottenlök och persiljestjälkar tills musslorna öppnar sig.
  2. Hacka lök, tomat, vitlök, persilja, och champinjoner. Fräs allt i olja några minuter.
  3. Slå på musselspad och vin och koka ihop några minuter. Lägg i musslorna. Krydda.
  4. Servera med rostade brödkrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept