Smördegspizza med lök, ost och kantareller

6 - 8 som tilltugg)
Från Nyhetsmorgon

Enkelt och snabblagat tilltugg med svamp: smördegspizza på färdig smördeg med lök, kryddost och kantareller.

8 augusti 2013
Visa mer
6 - 8 som tilltugg)

Du behöver

  • 3 färska sommarlökar
  • 250 g färdig smördeg på rulle
  • 3 dl präst- eller kryddost, riven
  • 1 l kantareller
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • nymald vitpeppar
  • färska örter

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Strimla färsklöken och hacka kantarellerna väldigt grovt.
  3. Rulla ut smördegen i en långpanna. Strö över ost, fördela kantareller och lök jämnt över osten. 
  4. Ringla olivolja över alltihop och salta och peppra.
  5. Grädda mitt i ugnen i cirka 12 minuter. Ta ut smördegspizzan och låt den svalna något. Toppa med färska örter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept