Örtvinägrett

15 min
4
Örtvinägrett
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

En enkel och snabbgjord vinägrett som kan göras både varm och kall. God smak av sherryvinäger, rosmarin och timjan.

15 juli 2011
Visa mer
15 min
4

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 dl olivolja
  • 1 kruka färsk timjan
  • 1 kruka färsk rosmarin
  • olja att steka i (till varm vinegrette)
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Kall vinägrett: Skala och hacka löken och vitlöken. Hacka örterna och blanda alla ingredienser. Tillsätt salt och svartpeppar efter behag.
  2. Varm vinägrett: Skala och hacka löken och fräs den i lite olja. Slå på vinägern och låt puttra på svag värme i några minuter. Hacka vitlöken och örterna och blanda i dem. Tillsätt salt och peppar efter behag.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept