Västerbottensostcappuccino, orrbröst, svampcrème & smörstekt toast

4

Du behöver

Soppa:

  • 1 dl hönsbuljong (tänk på att om ni använder köpt buljong späd med vatten så de blir 1 dl)
  • 2 dl grädde
  • 80 g riven Västerbottensost
  • 2 msk cremé fraiche
  • Toast:
  • 100 g färsk svamp gärna karl-johan samt kantareller
  • 1 st orrbröst ej så stort
  • 4 st skivor bröd till toast
  • svampolja
  • smör att steka toast
  • bladpersilja till garnityr
  • salt & nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. 1) koka upp hönsbuljongen, tillsätt grädden låt koka i ca 5 minuter.
  2. 2) mixa i den rivna västerbottensost i soppan tillsammans med cremé fraichen, smaka av med salt & nymalen vitpeppar
  3. 3) rensa svampen om de behövs, skär ned den i mindre bitar stek den gyllenbrun i svampolja.
  4. 4) mixa svampen till en cremé tillsätt svampolja smaka av med salt & nymalen vitpeppar.
  5. 5) Salta & peppra orrbröstet stek i en panna med lite smör ca 3-4 minuter på varje sida beroende på storlek. Den skall vara lättstekt dvs rosa inuti. Ta upp och låt köttet ligga innan man skär upp det.
  6. 6) stek brödet i samma panna som orren tillsätt mera smör, toasten skall vara gyllenbrun.
  7. Uppläggning:
  8. 1) dela upp svampcremén på toastbrödet samt den skivade orrbröstet.
  9. 2) värm upp soppan och mixa upp den med en stav mixer och häll upp den i en cappuccinokopp.
  10. 3) strö över strimlad bladpersilja på toasten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept