Sikrom, mandelpotatispuré, cremé fraiche, dill, brödkrisp, rödlök & citronolja

4

Du behöver

  • 120 g sikrom

Purè:

  • 4 st skalad mandelpotatis stora
  • 1 dl grädde
  • 50 g osaltat smör
  • rasp av en ½ citron plus saft av citronen

Röra:

  • 0,5 finhackad rödlök liten
  • 1 tsk finhackad dill
  • 2 msk cremé fraiche
  • 1 st lövtunn torkad brödskiva av vittbröd
  • citronolja
  • dill till garnityr
  • salt & nymalen peppar

Gör så här

  1. 1) koka potatisen i saltat vatten i ca 10 till 15 minuter, tills den är mjuk och press bar.
  2. 2) under tiden som potatisen kokar, vispa cremé fraiche så att den blir fast, du skall kunna vända upp och ner på skålen utan att cremé fraiche rinner ut.
  3. 3) blanda i löken och dillen i cremé fraichen och smaka av med salt & nymalen peppar.
  4. 4) ta upp potatisen och pressa den genom en potatispress, blanda i grädde, smör & citronrasp samt citronsaft och smaka av med salt & nymalen peppar.
  5. Upplägg:
  6. 1) lägg en klick av den varma purén i mitten av tallriken.
  7. 2) lägg en klick av den kalla cremé fraiche röran i mitten av purén.
  8. 3) gör ett så kallat ägg av sikromen och placera på cremé fraichen.
  9. 4) bryt brödet i bitar och strö över tillsammans med dillen, ringla lite citronolja runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept