Salt- och citronmarinerad skarpsill med iransk kaviar och kronärtskockmousseline samt kaprisemulsion

4

Du behöver

Sillen:

  • 4 skarpsillar
  • gr havssalt
  • gr råsocker
  • 1 dl cirton (juicen från)
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 1 tsk korianderfrön
  • 1 dl olivolja

Kronärtsskockan:

  • 0,75 dl grädde
  • 0,25 dl mjölk
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk fint skuren gräslök
  • citronjuice, havssalt och råsocker

Kaprisemulsion:

  • 1 äggula från, ägg kokt 1 minut
  • 1 sardell
  • 1 msk citronjuice
  • 2 msk kapris
  • 1 dl olivolja

Gör så här

  1. Sillen:
  2. Bena ur siller från magsidan och marinera i samtliga ingr. utom olivoljan, i 3-4 dygn (tills köttet är vitt).
  3. Ta upp ur lagen och lägg i olivolja.
  4. Krydda med ytterligare havssalt, svartpeppar och citronjuice vid servering.
  5. Kronärtskockan:
  6. Koka skockan i mjölk, grädde och olivloja i ca. 30 min. Passera och låt svalna. Smaka upp med citron, gräslök och vänd ner liteg lätt vispad grädde.
  7. Kaprisemulsion:
  8. Mixa äggula, sardell, citronjuice och kapris. Tillsätt olivolja droppvis till en majonäsliknande konsistens. Arrangera på tallriken med gurkkrasse, daikonkrasse, gräslök, shizokrasse, fänkålsdill, iransk kaviar, grovmalen svartpeppar och råsockerstekt kronärtsskocka (i smör).
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept