Råa räkor från Smögen med Rättika, laxrom och brynt sjökorall

4

Du behöver

  • 24 st råa räkor (skalade)
  • 1 röd chili
  • 30 gr ingefära
  • 0,5 citron (juicen från)
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk färsk koriander (fint skuren)
  • 100 gr rättika
  • 4 tsk laxrom
  • 50 gr sjökorall
  • 50 gr enokisvamp
  • 1 vårlök (fint skuren)

Gör så här

  1. Hacka chili, ingefära mycket fint och blanda ner olivolja och citronjuice. Skiva rättika tunt på mandolin alt. för hand. Blanda, precis innan servering, räkorna med chiliblandningen, koriandern och vårlök. Låt marinera i 10 sekunder.
  2. Arrangera på tallriken med rättika underst, räkor i två högar, toppade med laxrom, enokisvamp och sjökorall som btynts i smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept