Kycklingsoppa med tryffel, vaktelägg och beaufort

Du behöver

  • 0,5 huvud blomkål
  • 1 dl grädde
  • 1 msk creme fraiche
  • 50 g beaufortost
  • 1 finhackad schalottenlök
  • 0,5 dl mild olivolja
  • tryffelolja
  • 1 msk tryffeljuice
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 6 dl kraftig kycklingbuljong
  • 3 dl grädde
  • 8 vaktelägg
  • körvel

Gör så här

  1. Skär bort 20 små buketter av blomkålen. Blanchera buketterna hastigt, kyl av i iskallt vatten. Koka resterande av blomkålen riktigt mjuk. Slå av vattnet och låt blomkålen ånga av. Vrid ur resten av vätskan i kålen i en handduk. Koka upp den torra blomkålen med grädde, mixa blomkålen i en kannmixer med crème fraiche till en slät creme. Smaka av med salt och peppar.
  2. Låt löken sjuda i olivoljan i ca 1 timme, blanda med buljong, tryffeljuice och tryffelolja, smaka av med salt och peppar. koka samman buljong och grädde smaka av med salt och peppar. Pochera äggen i ca 2 minuter i lättsaltat vatten med lite ättika i. Skär 12 stycken cm stora kuber av osten. plocka små buketter av körveln.
  3. Vid servering, lägg en sked blomkålspuré i botten på en djup tallrik, lägg i två ägg, lite buketter, 3 ostkuber och 2 msk tryffelbuljong och garnera med lite körvel. Avsluta med varm skummig soppa.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept