Halstrad röding på bön- och mandelpotatissallad

4

Du behöver

  • 4 st rödingfiléer
  • 4 msk örtolja ( olivolja mixat med örter )
  • 8 st stekta pilgrimsmusslor på spett
  • smör att steka i

Bön och mandelpotatissallad:

  • 200 g blandade bönor
  • 200 g kokt skivad mandelpotatis
  • 1 dl fiskfond, ej koncentrat
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • blandade färska örter
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Bön och mandelpotatissallad:
  2. Stek upp bönorna försiktigt i lite smör. Häll i fiskfond och grädde och
  3. Koka ihop i någon minut. Blanda i den kokta potatisen och tillsätt slutligen de
  4. Färska örterna.
  5. Montering:
  6. Halstra rödingen på skinnsidan i ca 3-4 minuter. Lägg upp bön- och
  7. Potatissalladen i mitten av tallriken. Placera rödingen uppe på salladen
  8. Och spettet med pilgrimsmusslorna på rödingen. Ringa örtolja runtom.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept