Gravrökt öring från Norum, laxrom, kapris, körvel, purjolök, vinägrett & ägg

4

Du behöver

  • 8 skivor a` 10 g gravrökt öring går bra med gravad lax
  • 40 g laxrom
  • 12 st kaprisar
  • 4 st kokta, skalade ägg
  • 100 g av de vita på en purjolök

Vinegrätt:

  • 1 st stor schalottenlök
  • 3 msk vittvins vinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl rapsolja
  • körvel till garnityr
  • salt & nymalen vitpeppar

Gör så här

  1. 1) skala och skär schalottenlök i grova bitar, lägg i en mixer.
  2. 2) mixa schalottenlök tillsammans med vittvins vinäger, flytande honung och rapsolja i ca 1 minut. Smaka av med salt & nymalen vitpeppar
  3. 3) skär ett snitt längs med purjolöken och skölj i kallt vatten, skär ner purjolöken så tunt du kan.
  4. 4) häll vinägretten i en kastrull och när den börjar koka lägg i purjolöken, sjud i ca 1 minut.
  5. 5) ställ i kyl skåp den skall serveras kall.
  6. Upplägg:
  7. 1) lägg öringen skivorna på tallriken.
  8. 2) lägg purjolöks vinägretten i mitten, lägg äggen som är delad uppe på och toppa med laxrom.
  9. 3) placera ut kaprisen samt garnera med körvel
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept