Blandsvampsoppa med smördegsbakelse

4

Du behöver

  • 200 g färsk blandsvamp
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl grönsaksbuljong, ej koncentrat
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • smör
  • salt och peppar
  • maizenaredning

Smördegsbakelse:

  • 4 st smördegsflarn stora som en tändsticka
  • 8 st lövtunna skivor rökt renbog
  • 100 g blancherad svartrot skuren i stickor
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 dl grädde
  • 1 äggula
  • hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Finhacka löken och stek den gyllenbrun i lite smör. Tillsätt svampen och
  2. Stek i ca 4-5 minuter. Häll på buljong, mjölk och grädde. Koka upp.
  3. Red av med maizena och smaka av med salt och peppar.
  4. Smördegsbakelse:
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Pensla smördegen med äggulan. Baka av i ca 5
  6. Minuter tills smördegen har en gyllenbrun färg.
  7. Koka svartrot med dijonsenap och grädde till en stuvning. Smaka av med
  8. Salt och peppar. Strö i hackad persilja.
  9. Montering:
  10. Dela smördegen i 2 bitar. En bit under och en bit över. Lägg i renbogen
  11. Och stuvningen. Serveras bredvid svampsoppan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept