Gremolatagratinerade grönmusslor

Gremolatagratinerade grönmusslor
Foto: Frederik Zäll
Från Nyhetsmorgon

Dessa grönmusslor utgör en underbart doftande och lyxig förrätt. Gremolata består av citronskal, persilja och vitlök, men jag brukar även hacka ned lite timjan. Det går att använda till en hel del olika rätter. Testa att grilla en köttbit och servera med gremolata eller fyll en abborre och grilla hel.

26 juni 2009
Visa mer
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 16 st förkokta, frysta grönmusslor (finns i frysdisken)
  • 2 klyftor viitlök
  • 1 st citron
  • 0,5 dl färsk, hackad bladpersilja
  • 0,5 dl färsk, hackad timjan
  • salt och peppar
  • olivolja
  • ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Sprid ut musslorna på en plåt.
  3. Pressa vitlöksklyftorna, tvätta och zesta citronen. Blanda samman med de hackade örterna och strö gremolatan över musslorna. Njut av den friska citrusdoften.
  4. Krydda lätt med salt och peppar, droppa över lite olivolja och toppa anrättningen med lite ströbröd.
  5. Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter och njut sedan av en underbar smakexplosion.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Servering & Dukning från kända varumärken

Servering & Dukning från kända varumärken Se fler

Fler goda recept