Mors blåbärsglass med basilika

Mors blåbärsglass med basilika
Foto: Frederik Zäll
Från Nyhetsmorgon

Varje gång vi är på middag hos min mor så vet man att man kommer att få en kulinarisk upplevelse utöver det vanliga. Hennes matintresse är mycket stort och hennes kunnande ännu större. Denna glass brukar jag ofta önska mig. Lika ofta brukar hon ignorera min önskan och göra något hon själv önskar. Vi är otroligt lika …

26 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3,5 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 st äggula
  • 5 dl blåbär
  • 14 blad färsk basilika
  • 30 g maränger

Gör så här

  1. Vispa grädden hårt. Tillsätt 4 dl blåbär, äggula och socker och vispa för hand i några minuter. Strimla 10 basilikablad fint och vänd ned i smeten.
  2. Ta fram fyra portionsformar och fördela hälften av glassmeten i formarna. Krossa marängerna och strö över formarna. Häll på den resterande glassmeten. Täck formarna med plastfolie och ställ i frysen i minst 3 timmar.
  3. Ta fram glassen cirka 10–15 minuter före servering och garnera med lite strimlad basilika och en maräng.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept