Pork roast burger

Pork roast burger
Foto: TV4
Frederik Zäll
Frederik Zäll

Pork roast burger

18 ingredienser

Burgare på kryddig fläskkarré. Låt köttet marinera i två dygn för maximal smak.

Ingredienser

portioner
  • 800 g fläskkarré
  • 200 g bacon, i skivor
  • öl, ljus lager

Pork roast rub

  • 1 msk senapspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • 2 tsk sellerisalt (eller örtsalt)

Servera med

  • hamburgerbröd (eller frallor)
  • silverlök, skivad
  • salladsblad
  • tomat, skivad
  • cheddarost
  • cornichons
  • fefferoni
  • bbq-sausåsce
  • dijonnaise

Gör så här

  1. Putsa fläskkarrén från utanpåliggande fett och hinnor.
  2. Blanda ingredienserna till rubben och rubba köttet noga runt om.
  3. Lägg i dubbla plastpåsar och marinera i två dygn i kylskåp.
  4. Har ni ett rotisseri så är detta ett utmärkt tillfälle att använda det. Trä upp köttet på spettet och gör grillen redo för indirekt rotisserigrillning.
  5. Tänd grillen med en röklåda Mesquite Smoke Chips och invänta rejält bolmande och en underbar bbq-doft.
  6. Dra ned värmen till cirka 175 grader genom att till viss del stänga ventilerna på kolgrillen eller helt enkelt dra ner värmen på gasgrillen.
  7. Montera rotisseriet med karrén och låt rotera ostört i cirka 60 minuter.
  8. Mät innertemperaturen. Beroende på köttets form och grillens värme så bör ni ligga runt 65 grader nu.
  9. Sätt igång rotisseriet igen och spraya hela köttbiten med ljus lager. Fyll eventuellt på med lite rökträ (över direkt värme) och stäng locket.
  10. Låt gå ytterligare cirka 15 minuter tills innertemperaturen är 80 grader.
  11. Vira in köttet i folie och låt vila i 15 minuter innan det skärs i lövtunna skivor. Grilla ert skivade bacon under tiden.
  12. Servera sedan burgarna enligt följande; bottenbröd, dijonnaise, sallad, tomat, fläskstek, cheddar, bacon, silverlök, cornichoner, feferoni, BBQ-sauce och toppbröd. Yep! Hahah!