Frasvåfflor med vispad grädde

Frasvåfflor
Foto: TV4

Våfflor måste vara en av de mest älskade efterrätterna. Med ett bra recept och en bra matberedare får man frasigt fint resultat. Glöm det där med att vara förståndig, bjud dem med både sylt och grädde.

20 mars 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl iskallt vatten
  • 2-3 msk smält smör
  • florsocker till garnering

Gör så här

  1. Vispa grädden.
  2. Lägg mjölet i en matberedare. Tillsätt vattnet genom matarröret och sedan det smälta, avsvalnade smöret/margarinet medan maskinen snurrar på halvfart. Kör några sekunder till en jämn smet. Vänd ner den vispade grädden. Blanda för hand eller med ett par tag på momentläget.
  3. Grädda våfflorna. Lägg dem på galler efter hand som de blir färdiga. Våfflorna mjuknar om de läggs ovanpå varandra.
  4. Sikta lite florsocker över våfflorna. Servera med hjortronsylt och vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept