Frasvåfflor med grädde och sylt

Frasvåfflor med grädde och sylt
Foto: TV4

Ett bra grundrecept på frasiga och goda våfflor.

18 november 2010
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 1 dl flytande margarin eller smält smör

Till servering:

  • 2 dl vispgrädde
  • sylt

Gör så här

  1. Blanda samman mjöl och bakpulver och sikta ner blandningen i mjölken under omrörning. Rör ner socker, salt och flytande matfett.
  2. Till första laggen penslar du järnet med matfett, det brukar räcka till hela satsen. Ta 3/4-1 dl smet till varje lagg.
  3. Vispa grädden och servera den och sylten till de nygräddade våfflorna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept