Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad

40 m
4
Spela video Frasiga kycklingbiffar med asiatisk råkostsallad
Foto: TV4

Pankopanerade kycklingbiffar med chili, citrongräs och sesam. Serveras med kålsallad, sesamdressing och syrlig limeyoghurt. Fräsch rätt med härliga smaker.

14 maj 2016
40 m
4

Du behöver

Kycklingbiffar

  • 500 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 röd chili, finstrimlad
  • 1 citrongräs, finstrimlad
  • 1 msk sesam
  • 1 dl grädde
  • 4 dl pankoströbröd
  • matolja och smör, till stekning

Asiatisk spetskålsallad

  • 1 spetskål
  • 10 rädisor
  • 1 rödlök, skalad
  • 1 kruka thaibasilika
  • 1 kruka koriander

Dressing

  • 2 msk risvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 vitlök, pressad
  • 1 röd chili, finstrimlad
  • 1 tsk sesamolja
  • 3 msk matolja

Limeyoghurt

  • 2 dl matyoghurt
  • 1 lime, skal och saft
  • salt

Garnering

  • svarta sesamfrön
  • koriander

Gör så här

  1. Kycklingbiffar
    Mixa allt snabbt i matberedare förutom panko och stekfett. Tillsätt eventuellt mer salt.
  2. Forma 4 biffar och panera i pankoströbröd. Stek biffarna frasiga i matolja och smör.
  3. Salladen
    Plocka kålen, dela rädisor på mitten, skiva löken tunt, grovhacka örterna . Lägg över i en skål och blanda med dressingen. Smaka av med salt.
  4. Dressing
    Blanda alla ingredienser.
  5. Limeyoghurt
    Blanda ihop allt och smaka av med salt
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept