I samarbete med Scan

Frasiga croissanter med fyllning

20 m
SCAN croissant
Foto: Angelic Söderberg
Från Scan

Väck mamma på mors dag med en kopp kaffe och en nybakad varm croissant. För det är galet lätt att göra med färdig smördeg - prova!
Och du kan fylla den med allt från en bit choklad till en mer matig variant med skinka och ost - perfekt till frukosten!


19 maj 2016
Visa mer
20 m

Du behöver

  • 1 pkt smördeg (gärna de rektangelformade, som räcker till fler croissanter)
  • 1 ägg
  • lite mjöl
  • 1 pkt rökt skinka från Scan, ekologisk
  • 1 pkt mozzarella, eller annan ost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut smördegen till en stor tunn rektangel och skär ut långa trekanter ur rektangeln. (Ta hjälp med lite mjöl om smördegen fastnar).
  2. Dela skinkbitarna i två delar och rulla in en bit mozzarella (eller annan ost) i varje skinkhalva. Gör så många du behöver till dina smördegstrianglar.
  3. Lägg din lilla skinkboll i botten av din smördegstriangel och rulla smördegen mot toppen. Fäst toppen med lite vispat ägg.
  4. Placera alla dina croissanter på en plåt med bakplåtspapper, pensla alla med ägg och grädda tills de är gyllene, ca 5-10 minuter
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept