Frasig lax med sallad och lime- och sojadressing

ca 30 m
4
Frasig lax med sallad och lime- och sojadressing
Foto: TV4
ca 30 m
4

Du behöver

  • 4 gemsallad
  • 2 morötter, skalade
  • 250 g edamame/sojabönor, tinade
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk japansk soja
  • 1 lime, saft och skal
  • 2 msk ingefära, riven
  • 560 g laxfilé, 4 bitar à 140 g
  • 3 dl pankoströbröd

Gör så här

  1. Tvätta och dela salladen, lägg ut bladen på ett serveringsfat.
  2. Skiva moroten så tunt ni kan och toppa salladen med den. Fortsätt med tinade bönor.
  3. Blanda samman majonnäs, gräddfil, soja, limeskal- och saft samt riven ingefära.
  4. Dela laxen i önskad storlek, vänd sedan runt fisken i pankoströbröd så det är ett tunt lager ströbröd runt om.
  5. Stek laxen på medelvärme i 2 minuter på varje sida i matolja.
  6. Lägg den stekta laxen på salladen, ringa över dressingen och njut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept