Frasig kycklingschnitzel med kapris- och citronsås

30 m
4
Frasig kycklingschnitzel med kapris- och citronsås
Foto: TV4
Från Mitt kök

Parmesanpanerad kycklingfilé med ugnsrostad potatis och kall citron- och kaprissås.

1 maj 2015
Visa mer
30 m
4

Du behöver

Kyckling

  • 600 g minutkycklingfilé
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl ströbröd
  • 2 dl riven parmesanost

Potatis

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 3 klyftor vitlök

Sås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk hackad kapris
  • 1 citron, rivet skal och lite av saften
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • olivolja att steka i

Gör så här

  1. Börja med potatisen. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta potatisen väl. Skär i stora tärningar à ca 2,5x2,5 cm. Tryck till vitlöksklyftorna med sidan av knivbladet och lägg i en bunke med potatisen. Vänd runt i olivolja, rosmarin och salta och peppra. Lägg på en plåt och rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Rör samman alla ingredienser till såsen. Smaka av med citronsaften så såsen blir lagom syrlig, samt salt och peppar.
  4. Salta och peppra kycklingen. Ta fram tre tallrikar, lägg mjölet i en, vispa upp ägget i den andra och blanda ströbröd och riven parmesan i den tredje. Panera kycklingen genom att först vända i mjöl, sen i ägg och till sist i ost-och ströbrödsblandningen.
  5. Stek den panerade kycklingen i rikligt med olivolja till frasig på båda sidor. Låt snabbt rinna av på trippelt hushållspapper och servera sedan genast med den rostade potatisen och den kalla kapris- och citronsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept