Frasig fiskburgare med Tommys dragonsås

25 m
4
Frasig fiskburgare med Tommys dragonsås
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

Sås

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl tjock yoghurt
  • 0,5 saltgurka
  • 2 msk kapris
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 kruka färsk dragon

Fiskburgare

  • 600 g hel lax I bit
  • 2 dl pankoströbröd
  • matolja, till stekning

Servering

  • 4 hamburgerbröd
  • 1 bifftomat
  • krispsallad

Gör så här

  1. Börja med att blanda såsen.
  2. Sätt ugnen på grilleffekt på 150 grader.
  3. Hacka saltgurka, dragonblad och kapris fint till små bitar. Blanda ihop tillsammans med dijonsenap, yoghurt och majonnäs. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
  4. Skär bitar av laxen, till önskad storlek och ca 1 centimeter tjocka. Salta laxen och vänd den i pankoströbröd så den täcker laxen runt om.
  5. Dela tomaten i centimetertjocka skivor och baka bröden i ugnen i ca 5 minuter.
  6. Stek laxen i matolja på medelhög värme i ca 1-2 minuter per sida. Låt laxen vila och stek tomaten i samma stekpanna, 1 min på varje sida.
  7. Montera laxburgaren med sallad, dressing, stekt tomat och lax.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept