Fräsch asiatisk sommarsallad med halstrad tonfisk

45 m
4
Fräsch asiatisk sommarsallad med halstrad tonfisk
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

  • 4 mogna avokado
  • 1 gurka
  • 1 mango, nästintill övermogen
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kruka färsk koriander
  • 5-7 droppar sesamolja
  • 130 g pinjenötter
  • 0,5 kg tonfisk
  • japansk soja
  • 1 dl sesamfrön
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk svartpeppar

Dressing

  • 1 dl japansk soja
  • citronsaft
  • lite wasabi

Gör så här

  1. Sallad
    Skär gurka, avokado och mango i snygga stänger. Blanda sedan ner det med den finhackade chilin, salt och svartpeppar. Ta i så mycket koriander du behagar, det ger en härlig asiatisk touch på det hela. Blanda i ca 5-7 droppar sesamolja.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna. Släng gärna i en nypa flingsalt och var mycket försiktig, nötterna ska endast få en gyllenbrun färg och det går snabbt.
  3. Tonfisk
    Pensla tonfisken med lite japansk soja, krydda med salt och peppar. Rulla den i sesamfrön och stek den snabbt med olivolja i pannan, tanken är ju att den ska vara rå inuti och stekyta runt om. Skär den sedan i bitar med cirka 1,5 cm tjocklek.
  4. Dressing
    Blanda soja, lite citronsaft och ytterst lite wasabi.
  5. Servering
    Lägg upp fisken på tallriken och bygg ett snyggt torn av salladen. Häll en matsked dressing över fisk och sallad. Garnera med pinjenötterna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept