Franska färsbiffar

Franska färsbiffar
Foto: TV4

En smal rätt med rik smak av tomat och timjan. Har du färsk timjan, ta dubbla mängden. Biffarna är också goda att göra på lammfärs.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 100 g champinjoner
  • 1 liten gul lök, riven
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 tsk torkad timjan

Sås:

  • 1 dl finhackad purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 burk passerade tomater
  • salt och malen vitpeppar
  • rapsolja att steka i

Tillbehör:

  • säsongens grönsaker

Gör så här

  1. Arbeta ihop färsen med hackad svamp, lök och kryddor. Provstek gärna en liten klick för att kolla sältan. Forma fyra biffar. Stek dem i teflonpanna på medelvärme med en aning rapsolja tills de är genomstekta och har fin färg.
  2. Fräs purjo och hackad svamp till såsen med en aning rapsolja i en kastrull tills all vätska kokat in. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och eventuellt lite vatten för att få en lagom tjock sås. Krydda väl och låt såsen småkoka 20 minuter.
  3. Slå såsen över biffarna och servera med grönsaker till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept