Fransk vinägerkyckling med dragon

Fransk vinägerkyckling med dragon
Foto: TV4

Tillsammans med vinäger kommer dragonen till sin rätt, särskilt i kombination med kyckling. Låt inte rätten koka för länge, då förlorar kycklingen sin saftighet och grönsakerna sin spänst. Servera med ris eller vildrisblandning.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 färdigstyckade kycklingbitar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 msk smör
  • 4 schalottenlökar
  • 2 medelstora morötter
  • 75 g rotselleri
  • 1 purjolök
  • 1 msk tomatpuré
  • 5 tomater
  • 2 tsk färsk dragon
  • 3 msk dragonvinäger
  • 5 dl crème fraiche
  • 2 dl kycklingbuljong
  • salt och vitpeppar

Till servering:

  • ris eller vildrisblandning

Gör så här

  1. Finhacka lök och dragon, skär morötter och selleri i stavar och ansa, skölj och strimla purjolöken. Skålla och skala tomaterna.
  2. Vänd kycklingbitarna i lite vetemjöl och stek dem sakta i lite smör i tjockbottnad kastrull utan att de tar färg.
  3. Tillsätt lök, dragon, grönsaksstrimlor, tomater och tomatpuré. Stänk över vinäger och tillsätt slutligen buljong och crème fraiche. Låt alltsammans sjuda sakta i 15–20 minuter. Krydda med salt och peppar från kvarn. Garnera med lite färsk dragon.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept