Fransk svamp

Fransk svamp
Foto: TV4

En klassiker i det franska köket. Där använder man karljohansvamp, men champinjoner går lika bra. Bjud som förrätt eller som tillbehör till kött eller kyckling. Eller varför inte till fisk?

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 400 g rensad svamp
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • olivolja

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar, men inte för smått. Lägg den i en skål och häll över knappt 1 dl olja. Låt det stå i 1 timme eller så och rör om då och då. Skala och finhacka vitlöken mycket smått. Hacka också persiljan.
  2. Fräs svampen i olja i en tjockbottnad kastrull. Låt den fräsa i 10 minuter och rör om då och då. Sänk värmen, tillsätt vitlök och persilja och rör om. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Krydda med salt och nymalen vitpeppar. Rör om och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept