Fransk svamp

Fransk svamp
Foto: TV4

En klassiker i det franska köket. Där använder man karljohansvamp, men champinjoner går lika bra. Bjud som förrätt eller som tillbehör till kött eller kyckling. Eller varför inte till fisk?

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g rensad svamp
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 knippa persilja
  • olivolja

Gör så här

  1. Rensa svampen och skär den i mindre bitar, men inte för smått. Lägg den i en skål och häll över knappt 1 dl olja. Låt det stå i 1 timme eller så och rör om då och då. Skala och finhacka vitlöken mycket smått. Hacka också persiljan.
  2. Fräs svampen i olja i en tjockbottnad kastrull. Låt den fräsa i 10 minuter och rör om då och då. Sänk värmen, tillsätt vitlök och persilja och rör om. Låt puttra i ytterligare 10 minuter. Krydda med salt och nymalen vitpeppar. Rör om och servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept