Fransk slarvsylta

Fransk slarvsylta
Foto: TV4

Imponera med en hemmagjord sylta på buffén eller julbordet nästa gång. Berätta bara inte för gästerna hur lätt den var att laga...

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • ca 250 g färskt bogfläsk
  • ca 250 g benfritt kalvkött
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 4 kryddpepparkorn
  • 3 vitpepparkorn
  • 1 krm timjan
  • 1 krm 4-kryddor
  • 1 lagerblad

Gör så här

  1. Skär allt kött i små tärningar. Koka upp det med vattnet och skumma väl. Tillsätt salt och kryddor och koka tills nästan allt vatten kokat bort och syltan är grötig.
  2. Mosa köttet med en gaffel eller kör det i mixer.
  3. Packa syltan i en skål och lägg på lagerbladet. Låt kallna. Inlagd gurka eller rödbetor är gott till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept