Fransk råbiff med pommes frites

Fransk råbiff med pommes frites
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fransk råbiff med pommes frites

10 ingredienser

Hemligheten med den här rätten är att ha riktigt fint nötkött, att inte snåla med den ljusa franska senapen och att halstra mindre än en minut på varje sida.

Ingredienser

portioner
  • 400-500 g fint nötkött (t ex innanlår)
  • 1 gul lök
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 äggulor
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 msk olivolja
  • 0,75 dl persilja (det krusiga)
  • 1 kg potatis
  • olja, till fritering

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i stavar och lägg dem i kallt vatten och torka dem innan de friteras. Hetta upp oljan till 175°. Lägg potatisen i den heta oljan och fritera första gången ca 2 minuter tills den blir mjuk och ljusgul. Ta upp den och låt den rinna av i ett durkslag eller på hushållspapper.
  2. Skala löken och skär den i klyftor och skär köttet i bitar. Lägg lök, kött, senap och kryddor i en matberedare och finfördela med korta tag på momentläget. Lägg i äggulor, olja och persilja, blanda hastigt på momentläget. Stek en liten klick av färsen och smaka av. Forma färsen till biffar och halstra dem lätt. Biffarna kan också serveras råa.
  3. Hetta upp oljan på nytt, nu till 200° och fritera potatisen 1/2–1 minut tills den är guldfärgad och knaprig. Ta upp den, låt den rinna av och strö över lite salt. Servera omedelbart.