Fransk persiljeskinka

Fransk persiljeskinka
Foto: TV4

Persiljeskinka är riktig smalmat. Dessutom är den festlig att servera som förrätt. Den passar även på en buffé.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 0,5 kg skinka
  • 2,5 dl klarad buljong (consommé)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0,5 purjolök
  • 1 lagerblad
  • 1 dl hackad persilja
  • stjälkar av persiljan
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk torkad dragon
  • 0,5 tsk timjan
  • 5 gelatinblad

Till servering:

  • syltlök
  • fransk senap
  • sallatsblad
  • cornichons

Gör så här

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Häll buljong och vin i en rymlig kastrull och pressa ner vitlöken. Lägg i purjo, lagerblad, persiljestjälkar, dragon och timjan, koka upp och sjud i 30 minuter. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur dem och låt dem smälta i buljongen. Sila buljongen genom duk så att den blir så klar som möjligt.
  2. Skär bort fettet på skinkan och skär köttet i 2 cm tärningar. Lägg skinktärningarna i kastrullen och häll över den silade buljongen. Tillsätt den hackade persiljan. Koka upp och sjud ett par minuter. Häll upp i små portionsformar. Det ska inte vara mer buljong än att det täcker skinktärningarna. Kyl.
  3. Stjälp upp persiljeskinkan på fyra assietter. Servera med fransk senap, pickles och sallatsblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept