Fransk omelett med lättstuvade räkor, toppad med dill och citron

Fransk omelett med lättstuvade räkor, toppad med dill och citron
Foto: TV4
20 m
4

Du behöver

Räkstuvning

  • 5 dl gräddmjölk
  • 10 g smör
  • 0,5 tärning fiskbuljong
  • 4 msk ljus maizenaredning
  • 2 hg räkor, skalade
  • 1 msk dill, hackad

Fransk omelett

  • 4 ägg
  • 4 msk mjölk
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 msk smör till stekning

Garnering

  • Dillkvistar
  • Citronklyftor

Gör så här

  1. Räkstuvning
    Koka upp mjölk och smör tillsammans med buljongtärningen. Vispa i Maizenamjölet och låt sjuda ca 30 sekunder. Tillsätt räkor och dill och låt sjuda någon minut till så såsen tjocknar.
  2. Fransk omelett
    Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt salt och peppar.
  3. Hetta upp stekpannan och lägg i 0,5 msk smör. Häll i äggsmeten, rör sakta om med gaffel eller stekspade. Omeletten är klar när den stadgat sig men fortfarande är lite krämig på ytan.
  4. Servering
    Lägg på räkstuvningen, vik ihop kanterna och tippa upp på en tallrik eller fat. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept