Sätt ugnen på 200°. Lägg mjöl, salt och det kalla smöret i bitar i en matberedare. Tillsätt ägg och vatten. Blanda 20–30 sekunder tills degen går ihop. Smörj en form med lös botten, ca 28–30 cm i diameter. Kavla ut degen och klä formen. Nagga degbottnen med en gaffel. Låt formen stå kallt 15–30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10–15 minuter.
Skala och skiva löken tunt. Skär fläsket i fina strimlor. Smält smöret i en panna, lägg i lök och fläsk och fräs på svag värme ca 15 minuter utan att det tar färg. Rör om då och då. Ta upp och låt svalna något. Vispa ägg, äggulor, mjölk och grädde kraftigt. Blanda i grovhackad gräslök. Krydda med salt, peppar och muskot.
Rör ner fläsk och lök i äggsmeten och häll den i det förgräddade pajskalet. Grädda i ca 40 minuter. Tårtan ska serveras ljummen.