Fransk linsgryta med korv

Fransk linsgryta med korv
Foto: TV4

En klassiker från sydvästra Frankrike som här serveras som förrätt i mindre portioner men som också passar som huvudrätt. Endast de gröna puylinserna duger här, annars kan du lika gärna laga någon annan rätt. Servera med knaprig baguette och grönsallad med stark dressing.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 225 g bacon
  • 200 g gröna puylinser
  • 1 gul lök
  • 2 kryddnejlikor
  • 1 lagerblad
  • 1 kvist timjan
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk tomatpuré
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 8 toulousekorvar eller annan grovmalen fläskkorv

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 °. Skala och halvera löken, stick en nejlika i varje halva. Skala och krossa vitlöken.
  2. Skär baconet i små bitar. Fräs det långsamt i en gryta tills det just börjar bli knaprigt. Tillsätt linser, lök, lagerblad, timjan, vitlök, tomatpuré och buljong. Hetta upp långsamt och låt sjuda i 20 minuter.
  3. Stek korvarna, först i en stekpanna och sedan 20 minuter i ugnen tills de fått en vacker brun färg på alla sidor. Lägg korvarna i linsröran och låt sjuda i ytterligare 10 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept