Dag 1: Court bouillon: Skala moroten och skiva den. Skala den halva löken och skär i mindre bitar. Häll vattnet i en kastrull och lägg i morotsskivor, lök, kryddbukett, pepparkorn, salt och vinäger. Koka oxläggen i vattnet utan lock tills nästan all vätska kokat in.
Ta upp köttet och tärna det fint. Lägg tillbaka det i buljongen. Skala och hacka den hela löken och stek den mjuk. Hacka gåslevern. Lägg lök, gåslever, salt och peppar tillsammans med köttet och låt allt stå tills nästa dag.
Dag 2: Strimla fläskkorven. Förväll savojkålbladen i lättsaltat vatten. Kyl dem omedelbart i iskallt vatten och låt dem rinna av. Lägg ihop bladen två och två och fördela fyllningen och korvstrimlorna på bladen. vik ihop till paket och stek i gåsflott. Servera rykande varma med kokta rotfrukter.