Fransk festfisk

Fransk festfisk
Foto: TV4

Vitvinssås med spenat och en klick löjrom smakar underbart till fiskrulladerna. Vill du inte göra egen fond så finns färdig att köpa.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 4 st medelstora rödtungor, filéade
  • Fond:
  • fiskskrov
  • 5-6 dl vatten
  • 1 st morot, i bitar
  • 0,5 st purjolök, i bitar
  • 1 klyfta rotselleri, i bitar
  • 2 st schalottenlökar
  • 6 korn vitpeppar
  • 1 st lagerblad
  • några kvista persilja
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 6 dl torrt vitt vin
  • salt

Sås:

  • silad fond
  • 2 dl crème fraîche
  • 6 msk hackad avrunnen spenat
  • 1 msk smör
  • 100 g löjrom

Gör så här

  1. Filéa fisken och lägg skrovet i en gryta. Tillsätt ingredienserna till fonden och koka under lock i 20 minuter. Sila. Späd fonden med lika mycket vin och koka ihop till hälften.
  2. Rulla ihop filéerna och lägg dem i en traktörpanna eller låg gryta. Slå fonden över och sjud klart under lock. Det tar bara några minuter för fisken att bli klar, se till att den inte faller sönder.
  3. Lyft upp fisken på ett fat och håll den varm. Vispa ner crème fraîche och spenat i såsen och låt småkoka tills såsen tjocknar, Blanka av med smör.
  4. Slå såsen över fisken och garnera med rom.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept