Fransk chokladkaka

Fransk chokladkaka
Foto: TV4
1

Du behöver

  • 300 g mörk blockchoklad
  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 150 g strösocker
  • 5 ägg
  • 0,75 dl vetemjöl
  • florsocker att strö över
  • vispgrädde att servera till

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält chokladen på lägsta värmen i torr kastrull eller i mikron. Ta den av värmen. Klicka ner smöret under omrörning. Rör sen ner sockret och låt smeten svalna.
  2. Smöra och bröa en springform.
  3. Rör ned äggulorna en i sänder, sen mjölet. Rör väl. Vispa vitorna hårt och vänd ned dem.
  4. Grädda kakan klar i nedre halvan av ugnen 45- 50 min. Låt den svalna i formen. Sikta över florsocker och servera med lättvispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept