Fransk chokladfondant

Du behöver

  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 120 g smör
  • 5 ägg (250 g)
  • 110 g socker
  • 45 g vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader med över- och undervärme.
  2. Smält chokladen tillsammans med smöret i en vattenbad.
  3. Vispa ihop äggen och sockret fluffigt. Sikta mjölet över ägg- och sockerblandningen och rör med en slickepott tills allt mjöl är inkorporerat och smeten är homogen. Häll över choklad- och smörblandningen och rör försiktigt med slickepotten tills man får en len och slät smet.
  4. Smörj din kakform och strö över lite socker. Häll i smeten och baka i 10 till 20 minuter lite beroende på storlek och höjd på formen. Det är en smaksak hur kladdig och lös i mitten den ska vara. Det bästa är att täta sig fram! Oavsett hur den är gräddad är den där chokladkakan alltid god!
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept