Fransk champinjonsallad med vitlök

Fransk champinjonsallad
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Fransk champinjonsallad med vitlök

9 ingredienser

20 m

Resturang Cattelin i Gamla Stan var en stor restaurang back in the days och jag växte upp med deras kokbok. Den här genialt enkla men goda salladen var en av deras mest populära rätter. Prova! /Siri

Ingredienser

portioner
  • 150 g champinjoner (små)
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 kruka persilja, hackad
  • 2 msk rapsolja (eller annan neutral olja)
  • 1 tsk dijonsenap
  • citron, saften, efter smak
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 baguette

Gör så här

  1. Borsta bort eventuell smuts från champinjonerna och skiva dem tunt ned i en bunke.
  2. Skiva vitlöken så tunt du kan, eller hacka den smått. Hacka persiljan.
  3. Blanda olja, citronsaft och dijonsenap och sedan alla ingredienser med champinjonerna och låt dem stå och dra i ungefär 10 minuter. Salta och peppra.
  4. Ät med en god baguette.