Fransk äppelpaj med aprikossås

Fransk äppelpaj med aprikossås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Fransk äppelpaj med aprikossås

6 ingredienser

En klassiker i äppeltid.

Ingredienser

portioner
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten, kallt

Fyllning:

  • 2,5 dl äppelmos, lätt sockrat
  • 4 äpplen, skivade i tunna klyftor
  • 2 dl aprikosmos ev. barnmat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet, arbeta ihop degen. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
  2. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga bottnen. Vik en folieremsa över kanten.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta ut pajen och ta bort folien.
  4. Bred äppelmos över pajen. Lägg ut äppelklyftorna och grädda ytterligare 15 – 20 min. Bred aprikosmoset över kakan när den kommer ur ugnen. Serveras ljummen eller kall.